Codes for running Supermodel 3 .bat File

Having technical difficulties with Supermodel? Last-minute wardrobe malfunction? Get help here.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

Codes for running Supermodel 3 .bat File

Postby Joaquim Gonçalves » Mon Oct 10, 2016 5:46 am

Codes using "command line parameters".

Make sure you have Supermodel 3 on your ?:\Supermodel\Supermodel.exe

Run CMD.

C:\Windows\system32>cd..

C:\Windows>cd..

C:\>Supermodel\Supermodel.exe -h

Supermodel: A Sega Model 3 Arcade Emulator (Version 0.3a-WIP)
Copyright 2011-2016 by Bart Trzynadlowski and Nik Henson

Usage: Supermodel <romset> [options]
ROM set must be a valid ZIP file containing a single game.

General Options:
-?, -h, -help, --help Print this help text
-print-games List supported games and quit

Core Options:
-ppc-frequency=<freq> PowerPC frequency in MHz [Default: 50]
-no-threads Disable multi-threading entirely
-gpu-multi-threaded Run graphics rendering in separate thread [Default]
-no-gpu-thread Run graphics rendering in main thread

Video Options:
-res=<x>,<y> Resolution [Default: 496,384]
-window Windowed mode [Default]
-fullscreen Full screen mode
-wide-screen Expand 3D field of view to screen width
-multi-texture Use 8 texture maps for decoding
-no-multi-texture Decode to a single texture map [Default]
-no-throttle Disable 60 Hz frame rate lock
-vsync Lock to vertical refresh rate [Default]
-no-vsync Do not lock to vertical refresh rate
-show-fps Display frame rate in window title bar
-crosshairs=<n> Crosshairs configuration for gun games:
0=none [Default], 1=P1 only, 2=P2 only, 3=P1 & P2
-legacy3d Legacy 3D engine [Default]
-new3d New 3D engine by Ian Curtis
-vert-shader=<file> Load vertex shader from file (legacy 3D engine)
-frag-shader=<file> Load fragment shader from file (legacy 3D engine)
-print-gl-info Print OpenGL driver information and quit

Audio Options:
-sound-volume=<vol> Volume of SCSP-generated sound in %, applies only
when Digital Sound Board is present [Default: 100]
-music-volume=<vol> Digital Sound Board volume in % [Default: 100]
-balance=<bal> Relative front/rear balance in % [Default: 0]
-flip-stereo Swap left and right audio channels
-no-sound Disable sound board emulation (sound effects)
-no-dsb Disable Digital Sound Board (MPEG music)

Input Options:
-force-feedback Enable force feedback (DirectInput, XInput)
-config-inputs Configure keyboards, mice, and game controllers
-input-system=<s> Input system [Default: dinput]
-outputs=<s> Outputs [Default: none]
-print-inputs Prints current input configuration


Note: To run your control pad correctly you can easily run supermodel-ui save the controls and exit the tool.
Now you can run supermodel on a .bat.

You can download the ultra bat file here.

Thanks :)
Attachments
Supermodel Bat.rar
(1.39 KiB) Downloaded 106 times
Last edited by Joaquim Gonçalves on Tue Oct 11, 2016 12:12 pm, edited 5 times in total.
Waiting...
User avatar
Joaquim Gonçalves
 
Posts: 394
Joined: Wed Dec 10, 2014 5:12 pm
Location: Portugal

Re: Looking for more .bat codes.

Postby Bart » Mon Oct 10, 2016 8:00 am

These are called "command line parameters" and the complete list can be found by running Supermodel with either none specified or '-h'.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 1859
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: New York City

Re: Looking for more .bat codes.

Postby Joaquim Gonçalves » Mon Oct 10, 2016 3:57 pm

Bart wrote:These are called "command line parameters" and the complete list can be found by running Supermodel with either none specified or '-h'.


When i try to use the code the command line just shut down quick. :(
Waiting...
User avatar
Joaquim Gonçalves
 
Posts: 394
Joined: Wed Dec 10, 2014 5:12 pm
Location: Portugal

Re: Looking for more .bat codes.

Postby Bart » Tue Oct 11, 2016 5:24 am

Joaquim Gonçalves wrote:
Bart wrote:These are called "command line parameters" and the complete list can be found by running Supermodel with either none specified or '-h'.


When i try to use the code the command line just shut down quick. :(


It's been 5 years -- time to learn command prompt once and for all :)
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 1859
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: New York City

Re: Looking for more .bat codes.

Postby Joaquim Gonçalves » Tue Oct 11, 2016 12:01 pm

Bart wrote:
Joaquim Gonçalves wrote:
Bart wrote:These are called "command line parameters" and the complete list can be found by running Supermodel with either none specified or '-h'.


When i try to use the code the command line just shut down quick. :(


It's been 5 years -- time to learn command prompt once and for all :)


Done. :lol:

C:\Windows\system32>cd..

C:\Windows>cd..

C:\>Supermodel\Supermodel.exe -h

I still have this video tutorial for years.

https://www.youtube.com/watch?v=H0vkOaX-W-g ;)

Post updated for noob starters. :)
Waiting...
User avatar
Joaquim Gonçalves
 
Posts: 394
Joined: Wed Dec 10, 2014 5:12 pm
Location: Portugal

Re: Codes for running Supermodel 3 .bat File

Postby TheRealDise » Wed Dec 21, 2016 12:01 pm

Joaquim Gonçalves wrote:Codes using "command line parameters".

Make sure you have Supermodel 3 on your ?:\Supermodel\Supermodel.exe

Run CMD.

C:\Windows\system32>cd..

C:\Windows>cd..

C:\>Supermodel\Supermodel.exe -h

Supermodel: A Sega Model 3 Arcade Emulator (Version 0.3a-WIP)
Copyright 2011-2016 by Bart Trzynadlowski and Nik Henson

Usage: Supermodel <romset> [options]
ROM set must be a valid ZIP file containing a single game.

General Options:
-?, -h, -help, --help Print this help text
-print-games List supported games and quit

Core Options:
-ppc-frequency=<freq> PowerPC frequency in MHz [Default: 50]
-no-threads Disable multi-threading entirely
-gpu-multi-threaded Run graphics rendering in separate thread [Default]
-no-gpu-thread Run graphics rendering in main thread

Video Options:
-res=<x>,<y> Resolution [Default: 496,384]
-window Windowed mode [Default]
-fullscreen Full screen mode
-wide-screen Expand 3D field of view to screen width
-multi-texture Use 8 texture maps for decoding
-no-multi-texture Decode to a single texture map [Default]
-no-throttle Disable 60 Hz frame rate lock
-vsync Lock to vertical refresh rate [Default]
-no-vsync Do not lock to vertical refresh rate
-show-fps Display frame rate in window title bar
-crosshairs=<n> Crosshairs configuration for gun games:
0=none [Default], 1=P1 only, 2=P2 only, 3=P1 & P2
-legacy3d Legacy 3D engine [Default]
-new3d New 3D engine by Ian Curtis
-vert-shader=<file> Load vertex shader from file (legacy 3D engine)
-frag-shader=<file> Load fragment shader from file (legacy 3D engine)
-print-gl-info Print OpenGL driver information and quit

Audio Options:
-sound-volume=<vol> Volume of SCSP-generated sound in %, applies only
when Digital Sound Board is present [Default: 100]
-music-volume=<vol> Digital Sound Board volume in % [Default: 100]
-balance=<bal> Relative front/rear balance in % [Default: 0]
-flip-stereo Swap left and right audio channels
-no-sound Disable sound board emulation (sound effects)
-no-dsb Disable Digital Sound Board (MPEG music)

Input Options:
-force-feedback Enable force feedback (DirectInput, XInput)
-config-inputs Configure keyboards, mice, and game controllers
-input-system=<s> Input system [Default: dinput]
-outputs=<s> Outputs [Default: none]
-print-inputs Prints current input configuration


Note: To run your control pad correctly you can easily run supermodel-ui save the controls and exit the tool.
Now you can run supermodel on a .bat.

You can download the ultra bat file here.

Thanks :)

I use another method. I create a .bat file for each game, and type your code. My code is below:
Daytona 2
Code: Select all
 cd ?/Supermodel
supermodel -res=1920,1080 -fullscreen -show-fps daytona2.zip


Sega Rally 2
Code: Select all
cd ?\Supermodel
supermodel -res=1920,1080 -fullscreen -show-fps srally2.zip


It's easy. There is no need to make a single .bat and edit it or so. Just make one for each game. You just need to know your commands. Or, use EmuLoader or Supermodel UI(R)
Code: Select all
I'm a DJ and I make music too. And I love games.

My alias: Dise; DJ paraDISE
TheRealDise
 
Posts: 28
Joined: Thu Dec 01, 2016 11:20 am

Re: Codes for running Supermodel 3 .bat File

Postby Shekel » Wed Dec 21, 2016 2:18 pm

SupermodelUI is outdated and has issues with the config. Best to use anything but that.
User avatar
Shekel
 
Posts: 343
Joined: Wed Mar 16, 2016 12:45 pm

Re: Codes for running Supermodel 3 .bat File

Postby TheRealDise » Sat Dec 24, 2016 5:36 am

Shekel wrote:SupermodelUI is outdated and has issues with the config. Best to use anything but that.

Works fine for me.
Code: Select all
I'm a DJ and I make music too. And I love games.

My alias: Dise; DJ paraDISE
TheRealDise
 
Posts: 28
Joined: Thu Dec 01, 2016 11:20 am


Return to The Fitting Room

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests