supermodel 3 has stopped working

Having technical difficulties with Supermodel? Last-minute wardrobe malfunction? Get help here.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

supermodel 3 has stopped working

Postby krsjoker » Sun Sep 24, 2017 6:22 am

Hey everyone,supermodel seems to be crashing after anywher from 10-20 minutes of playing,the game will freeze then mouse cursor appears and have to alt/tab out to task manager and its says that"supermodel3 has stopped working".
i have tried a few different versions of supermodel,86x and 64x ,i have tried bypassing the ui with just using run/cmd also tried on my other computer with windows 8.1 and nvidia video card but still same thing happens.
any ideas?
thanks
krsjoker
 
Posts: 34
Joined: Mon Nov 21, 2011 12:48 pm

Re: supermodel 3 has stopped working

Postby Ian » Sun Sep 24, 2017 11:11 am

What game you trying?
Ian
 
Posts: 1482
Joined: Tue Feb 23, 2016 9:23 am

Re: supermodel 3 has stopped working

Postby krsjoker » Sun Sep 24, 2017 12:23 pm

Daytona usa 2.
I just finished doing some more testing,I dowloaded the rom again and managed to play for 48 minutes (untill I turnrd it off) but will test again tomorrow
krsjoker
 
Posts: 34
Joined: Mon Nov 21, 2011 12:48 pm

Re: supermodel 3 has stopped working

Postby Ian » Sun Sep 24, 2017 12:48 pm

Set cpu speed to 100
Ian
 
Posts: 1482
Joined: Tue Feb 23, 2016 9:23 am

Re: supermodel 3 has stopped working

Postby krsjoker » Mon Sep 25, 2017 11:33 am

I tried setting the ppc to 100 but it seemed to make it run at a lower fps so for the m k ment 50 seems to give me the smoothest performance,as I said before I managed 48 minutes in power edition after downloading the rom again so I tried battle on the edge today but it froze and gave me the 'stopped working' error message again after around 10 mins,I need more time to test power edition again tomorrow and also I will test scud race and see what happens
krsjoker
 
Posts: 34
Joined: Mon Nov 21, 2011 12:48 pm

Re: supermodel 3 has stopped working

Postby Ian » Mon Sep 25, 2017 2:28 pm

Daytona battle on the edge has a fundamental timing issue, which can cause a stack overflow. Setting cpu to 100 greatly improves this situation.
Ian
 
Posts: 1482
Joined: Tue Feb 23, 2016 9:23 am

Re: supermodel 3 has stopped working

Postby krsjoker » Tue Sep 26, 2017 10:57 am

hey Ian thanks for the info
i downloaded the battle on the edge rom again and i managed 40 mins of game play untill i tried the expert track which has alot of graphical flickering,anyway..half way around the 1st lap and it froze again.

i will test power edition and scud race this week to see if they run ok.
krsjoker
 
Posts: 34
Joined: Mon Nov 21, 2011 12:48 pm

Re: supermodel 3 has stopped working

Postby nuexzz.. » Tue Sep 26, 2017 2:44 pm

maybe have a problem on your nvram file :|
just have to do a backup and try
User avatar
nuexzz..
 
Posts: 287
Joined: Sun Sep 25, 2011 3:10 pm
Location: Argentina

Re: supermodel 3 has stopped working

Postby krsjoker » Wed Sep 27, 2017 11:24 am

i have cleared the nvram file a few times so it is not the problem,i am actualy trying scudrace right now to see how long it will run for,has anyone sucsessfully been able to play daytona usa 2 for over an hour?
also i thnk what triggers it it the graphical glitches that appear more so in the advanced and expert tracks in bote and the beginner track in pe,even in attract mode this will appear and cause the game to crash,also these glitches do not pop up much or if at all with the easy level car in pe.
the glitches that i am talking about are the ones that seem to come from the back of your car
krsjoker
 
Posts: 34
Joined: Mon Nov 21, 2011 12:48 pm

Re: supermodel 3 has stopped working

Postby krsjoker » Wed Sep 27, 2017 12:56 pm

ok just reporting that scud race has been running now for 1 hour and 40 mins so all looks good,i think its just daytona that has a few issues that cause it to crash sometimes.
also been testing power edition,just left attract mode running in the back ground after a couple of races and it has been running without fail for an hour so far where as battle on the edge would definitly of crashed by now
krsjoker
 
Posts: 34
Joined: Mon Nov 21, 2011 12:48 pm

Next

Return to The Fitting Room

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests