Lastest Build WIP r754 Discuss (do not post builds) New Bat*

Discuss Supermodel and your favorite Model 3 games. Show off your latest threads, this is the place to see and be seen.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

Re: Lastest Build WIP r738 Discuss (do not post builds)

Postby YoYo09 » Mon Sep 03, 2018 7:03 pm

Ian
r739 bug report
Virtua striker 2 99 series (same as steps 1.5 and 2.1)
Third stage
There is a line on the billboard.

Image

save here
https://drive.google.com/file/d/1BueZ0C ... sp=sharing

p.s It also appears in the quad rendering version.
Attachments
quad.JPG
quad
quad.JPG (80.42 KiB) Viewed 1878 times
YoYo09
 
Posts: 67
Joined: Mon Nov 28, 2016 7:43 pm

Re: Lastest Build WIP r738 Discuss (do not post builds)

Postby Ian » Tue Sep 04, 2018 3:49 am

I'll have a debug maybe this evening, see if i can figure out what it is
Could just be something in the texture, not sure yet
Ian
 
Posts: 1536
Joined: Tue Feb 23, 2016 9:23 am

Re: Lastest Build WIP r738 Discuss (do not post builds)

Postby sonic32 » Thu Sep 13, 2018 10:57 pm

Thanks Ian for the new svn740 :)

Test in GeForce 750gt,760gt,1030 and works very well.
User avatar
sonic32
 
Posts: 111
Joined: Tue Dec 20, 2011 11:43 am
Location: Slovakia

Re: Lastest Build WIP r739 Discuss (do not post builds)

Postby Spindizzi » Thu Sep 13, 2018 11:10 pm

Hi,
What a great and long work, Ian
I've noticed in old build that Harry and you, have corrected the break lamp in sr2 and the "smoke in the box" for the train in magtruck (intro), marvelous!

I go back the information from Tomek on another forum
On 740, swtrilogy is very slow with or without quad
Could you check with your build ? (maybe my bad build)
and just a little thing, think to add the new -quad-rendering to the command line help in main
++
Spindizzi
 
Posts: 122
Joined: Thu Nov 17, 2016 8:55 am
Location: France

Re: Lastest Build WIP r739 Discuss (do not post builds)

Postby Ian » Fri Sep 14, 2018 12:37 am

I've noticed in old build that Harry and you, have corrected the break lamp in sr2 and the "smoke in the box" for the train in magtruck (intro), marvelous!

Yeah :) The correct r3d frame buffers emulation (or correct as far as I could guess lol) fixed basically all the small transparency errors. Lemans24 looks 100 times better. No more white halos around the trees.

The quad emulation was by the far the most complex thing I've ever written in opengl :)

I go back the information from Tomek on another forum
On 740, swtrilogy is very slow with or without quad
Could you check with your build ? (maybe my bad build)


Supermodel currently still has some quite serious fundamental timing issues. Most of the games work at the correct speed by guess work. If you look at the method RunMainBoardFrame, you can see we have various crazy hacks to run games at the right speed. The games seem to poll the status bit somewhere during the loading sequence, and this sets the timing for the games. It's the software synchronizing somehow with the hardware, we assume to v-blank or something. But what works for one game, doesn't seem to work for others. A lot of games the GPU writes for one frame, are actually straddling 2 frames. This is why Daytona battle on the edge falls apart in places. It's surprising it runs as well as it does considering how the memory is being updated. I know Bart has tried extensively by disassembly the assembly code to try and figure out this problem but I don't think we are any closer really. If timing worked better, I am sure your network code would also work a lot better :) Probably need someone with the actual hardware to run some code on it to figure out when the IRQs and status bits are being changed.
Ian
 
Posts: 1536
Joined: Tue Feb 23, 2016 9:23 am

Re: Lastest Build WIP r739 Discuss (do not post builds)

Postby YoYo09 » Fri Sep 14, 2018 12:41 am

Spindizzi wrote:Hi,
What a great and long work, Ian
I've noticed in old build that Harry and you, have corrected the break lamp in sr2 and the "smoke in the box" for the train in magtruck (intro), marvelous!

I go back the information from Tomek on another forum
On 740, swtrilogy is very slow with or without quad
Could you check with your build ? (maybe my bad build)
and just a little thing, think to add the new -quad-rendering to the command line help in main
++


Spindizzi welcome back.
r740 Star Wars test
I only see this screen and the game does not run.
two Tested your build with different
It was the same.

p.s Fixed the Virtua striker line mentioned above
thank you Ian
Attachments
2.JPG
2.JPG (23.67 KiB) Viewed 1443 times
1.JPG
1.JPG (19.53 KiB) Viewed 1443 times
YoYo09
 
Posts: 67
Joined: Mon Nov 28, 2016 7:43 pm

Re: Lastest Build WIP r739 Discuss (do not post builds)

Postby YoYo09 » Fri Sep 14, 2018 1:46 am

Ian
r740 starwars Problem

In the screen mentioned above, press the test button
When you exit test mode again, it will boot.
The demonstration comes out, but the slow frame
And no input keys work.
Before the demonstration, the input key works,
If you play it will work with a very slow frame.
YoYo09
 
Posts: 67
Joined: Mon Nov 28, 2016 7:43 pm

Re: Lastest Build WIP r739 Discuss (do not post builds)

Postby Ian » Fri Sep 14, 2018 2:04 am

The demonstration comes out, but the slow frame

Emulated frame rate? Or actual frame rate
Ian
 
Posts: 1536
Joined: Tue Feb 23, 2016 9:23 am

Re: Lastest Build WIP r739 Discuss (do not post builds)

Postby YoYo09 » Fri Sep 14, 2018 4:45 am

Ian wrote:
The demonstration comes out, but the slow frame

Emulated frame rate? Or actual frame rate


When I tested it with the old version, I remember that the speed of the arcade pcb model 3 and the emulator were the same.

it is very slow frame compared with video.
Like slow replay

arcade pcb
https://youtu.be/c5o4np50Blo?t=9

Ian
I checked with the r722 version.
It is played in the same frame as the arcade pcb.

r722 ver here
https://drive.google.com/file/d/1nhFu28 ... sp=sharing
YoYo09
 
Posts: 67
Joined: Mon Nov 28, 2016 7:43 pm

Re: Lastest Build WIP r739 Discuss (do not post builds)

Postby Spindizzi » Fri Sep 14, 2018 7:46 am

@YoYo09
about swtrilogy, you must disable the feedback lever in service mode for deluxe cab, or set it to upright cab, save nvram, quit and restart. you should enter ingame
Spindizzi
 
Posts: 122
Joined: Thu Nov 17, 2016 8:55 am
Location: France

PreviousNext

Return to The Catwalk

Who is online

Users browsing this forum: LeSpank and 16 guests