Model 2 emulator on Win10?

Discuss Supermodel and your favorite Model 3 games. Show off your latest threads, this is the place to see and be seen.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby MrThunderwing » Sun Mar 04, 2018 5:10 pm

Not familiar with that program myself. I used to use a program called DS3 tool to use my Dualshock 3 pad on the PC, it let you use it like either a Directinput device or to emulate an Xbox 360 pad. I haven't updated it for years now (as I bought a cheap Xbox 360 a few years back) but it might be worth looking into to see if they now support DS4.
User avatar
MrThunderwing
 
Posts: 479
Joined: Fri Sep 02, 2011 11:31 am
Location: Bristol, UK

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby VirtuaHunter » Mon Mar 05, 2018 9:03 am

For PS3 I remember using a program called motionjoy or something like that.
On this new pc I just use the official sony drivers for Dualshock 3 (that are direct input only), since I use the dualshock 4 for everything else.

As for the model 2 issue, I tried to enable xinput in the .ini file without connecting any pad or device, and it still crash as soon as I press the "configure controls", so it's not a DS4windows problem.
I use the M2 1.1a
User avatar
VirtuaHunter
 
Posts: 30
Joined: Tue Jan 30, 2018 6:47 am

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby VirtuaHunter » Sat Mar 10, 2018 7:56 am

VirtuaHunter wrote:For PS3 I remember using a program called motionjoy or something like that.
On this new pc I just use the official sony drivers for Dualshock 3 (that are direct input only), since I use the dualshock 4 for everything else.

As for the model 2 issue, I tried to enable xinput in the .ini file without connecting any pad or device, and it still crash as soon as I press the "configure controls", so it's not a DS4windows problem.
I use the M2 1.1a


turn out that it was some configuration files the cause of the emulator crashes.
Just deleting the .input file in the CFG folder solved the issue.
User avatar
VirtuaHunter
 
Posts: 30
Joined: Tue Jan 30, 2018 6:47 am

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby PowerPC300 » Thu Jun 28, 2018 3:07 am

bart, this should help you, it's working for me. you just need to update your directx 9 drivers!

https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... aspx?id=35
PowerPC300
 
Posts: 1
Joined: Wed Jun 27, 2018 3:26 pm

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby isamu » Fri Jun 29, 2018 4:35 pm

Im on Windows 10 and can get the emulator to work for me but only in Windowed mode. As soon as I switch to fullscreen the whole thing crashes to desktop. I'm running a GeForce 1080Ti and In Intel 8600K OC'ed to 6.3Ghz. Any ideas?
isamu
 
Posts: 294
Joined: Sun Sep 25, 2011 4:12 am

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby anchounio » Mon Jul 02, 2018 5:27 am

I guess the emulator crashed because of having too many joysticks connected.
Try with only 1 or 2 joysticks/gamepads.

This is a very old and unsolved issue of the emulator.
anchounio
 
Posts: 51
Joined: Mon May 16, 2016 1:30 am

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby isamu » Mon Jul 02, 2018 5:20 pm

anchounio wrote:I guess the emulator crashed because of having too many joysticks connected.
Try with only 1 or 2 joysticks/gamepads.

This is a very old and unsolved issue of the emulator.


I only have 1 controller connected(G27). Only crashes when I switch to fullscreen.
isamu
 
Posts: 294
Joined: Sun Sep 25, 2011 4:12 am

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby ConversusVans » Wed Jul 11, 2018 2:03 pm

The Windows 10 April 2018 update broke Model 2 Emulator in many ways. Can't even run fullscreen. Try reverting back to an older build.
Stupid Microsoft preventing me from playing House of the Dead with forced updates...
- Conversus W. Vans (Paul)
User avatar
ConversusVans
 
Posts: 231
Joined: Sun Apr 27, 2014 3:27 pm
Location: South Carolina

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby MrThunderwing » Thu Jul 12, 2018 10:10 am

To this day, I still don't know what the point of automatic updates are, apart from making my PC un-usable for about 20 minutes when I first turn it on.
User avatar
MrThunderwing
 
Posts: 479
Joined: Fri Sep 02, 2011 11:31 am
Location: Bristol, UK

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby Toshiko » Fri Jul 13, 2018 12:56 am

I can still run it just fine with all updates, but I still get no audio for some reason. Windows 10 + ElSemi's Model 2 emulator = mysteries and bubblegum.
Toshiko
 
Posts: 93
Joined: Fri Mar 16, 2012 10:30 am

Previous

Return to The Catwalk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron