Model 2 emulator on Win10?

Discuss Supermodel and your favorite Model 3 games. Show off your latest threads, this is the place to see and be seen.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby Joaquim Gonçalves » Sun Dec 04, 2016 2:37 pm

The reason why is so earlier to taste that obsolete mule windows. :twisted: :mrgreen:
Waiting...
User avatar
Joaquim Gonçalves
 
Posts: 417
Joined: Wed Dec 10, 2014 5:12 pm
Location: Portugal

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby MrThunderwing » Sun Dec 04, 2016 3:02 pm

Joaquim Gonçalves wrote:The reason why is so earlier to taste that obsolete mule windows. :twisted: :mrgreen:


I have literally no idea what you're saying.
User avatar
MrThunderwing
 
Posts: 414
Joined: Fri Sep 02, 2011 11:31 am
Location: Bristol, UK

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby Joaquim Gonçalves » Sun Dec 04, 2016 3:13 pm

MrThunderwing wrote:
Joaquim Gonçalves wrote:The reason why is so earlier to taste that obsolete mule windows. :twisted: :mrgreen:


I have literally no idea what you're saying.


It's simple. I hate so much Windows 10.
Untill i see that windows not stable correctly i will not change from the 7 one. :)
Waiting...
User avatar
Joaquim Gonçalves
 
Posts: 417
Joined: Wed Dec 10, 2014 5:12 pm
Location: Portugal

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby dustyjo » Sun Dec 04, 2016 5:11 pm

That's really weird, it's working fine here.

Here's my emulator.ini if it helps at all:
Code: Select all
;Configuration file for the SEGA Model 2 emulator
;All text to the right of ; is ignored (use as comments)


;Add your rom directories here (max 10)
;ROMS subdirectory in the same folder than the exe is always scanned when searching for roms
;(remove the ; form Dir1)
[RomDirs]
Dir1=C:\Users\dustyjo\Downloads\m2emulator

[Renderer]
SoftwareVertexProcessing=0   

Wireframe=0         ;Disables polygon filling (for debug purposes, don't change)
FakeGouraud=0         ;Tries to guess Per-vertex colour (gouraud) from the Model2 per-poly information (flat)
Bilinear=1         ;Enables bilinear filtering of textures
Trilinear=0         ;Enables mipmap usage and trilinear filtering (doesn't work with some games, DoA for example)
FilterTilemaps=0      ;Enables bilinear filtering on tilemaps (looks good, but can cause some stretch artifacts)
ForceManaged=0         ;Forces the DX driver to use Managed textures instead of Dynamic. Use it if the emulator
            ;crashes after loading or doesn't show anything
ForceSync=0
FullScreenWidth=640
FullScreenHeight=480

AutoMip=0         ;Enables Direct3D Automipmap generation
MeshTransparency=0      ;Enabled meshed polygons for translucency. Requires PS3.0
DrawCross=1         ;Show Crosshair in gun games
GammaR=1.0         ;Per Component Gamma correction (1.0 = no correction). Red
GammaG=1.0         ;Green
GammaB=1.0         ;Blue

WideScreenWindow=0      ;Set widescreen in windows mode: 0 - 4:3, 1 - 16:9, 2 - 16:10
FSAA=0            ;Enable full screen antialiasing in Direct3D



;These options are configured from menus so don't touch
FullMode=0   
Sound=1
Frameskip=-1
AutoFull=0
Filter=49479872



[Input]
XInput=1         ;Enable support for Xbox360 compatible devices
EnableFF=0         ;Enable Force Feedback Effects
HoldGears=0         ;Set to 1 to return to Neutral in driving games when the gear shift key is released
UseRawInput=0         ;Read mouse through Rawinput, allowing 2 mice
RawDevP1=0         ;Assign specific RawInput devices to players. If you have more than 2 mice
RawDevP2=1         ;set which one is assigned to each player (0-based)

;FORCE EFFECTS PARAMETERS
;FE_CENTERING Effect (Spring centering effect)
FE_CENTERING_Gain=0.5      ;Global gain
FE_CENTERING_Coefficient=10000   ;0-10000
FE_CENTERING_Saturation=10000   ;0-10000
FE_CENTERING_Deadband=1000   ;10%

;FE_CLUTCH Effect (Friction, wheel turn hardness)
FE_CLUTCH_Gain=1.0      ;Global gain
FE_CLUTCH_Coefficient=10000   ;0-10000

;FE_LEFT,FE_RIGHT (Constant force in a direction)
FE_LEFT_Gain=1.0      ;Global gain
FE_LEFT_Magnitude=10000      ;0-10000
FE_RIGHT_Gain=1.0      ;Global gain
FE_RIGHT_Magnitude=10000   ;0-10000


;FE_UNCENTERING (Sine force, wave the wheel, rumble)
FE_UNCENTERING_Gain=1.0      ;Global gain
FE_UNCENTERING_Magnitude=10000   ;0-10000
FE_UNCENTERING_Offset=-200
FE_UNCENTERING_Phase=0
FE_UNCENTERING_Period=56000

dustyjo
 
Posts: 37
Joined: Sun Oct 30, 2011 2:04 am

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby terminento » Sun Dec 04, 2016 5:44 pm

Maybe I'm stating the obvious or something really stupid, but you do know that the emulator has two versions, one for single core computers and another for multi core ones.
Did you try both of them?
Are you trying to run it on a laptop? Maybe you should force it to run on the dedicated graphics card.
User avatar
terminento
 
Posts: 158
Joined: Fri Jun 15, 2012 8:08 am

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby LsrgcBath » Sun Dec 04, 2016 6:02 pm

By any chance, when you try to launch the rom, some window with a error message appears, or simply the game starts, a window appears and then right after it closes itself?

Here I´m with the W10, already with the anniverary update, I played a lot these days, no problem after all.

It may be a simple matter of updating drivers of your GPU, another thing that may be happening is a discrepancy between your native resolution and the resolution you specified in .ini eg your screen has 1280x720 and .ini is specified to use 1920x1080 , this has already nailed me some pieces.

Try using the compatibility mode or running in as admin.
User avatar
LsrgcBath
 
Posts: 130
Joined: Sat Jan 21, 2012 2:43 pm
Location: Brazil - Sao Paulo

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby Bart » Sun Dec 04, 2016 10:54 pm

Thanks for all the suggestions. Tried them all, including ForcedManaged. Neither binary works correctly. Resolution doesn't have any effect because it doesn't even successfully switch into a different video mode before crashing (and there is no window that pops up before, it just crashes). Admin mode doesn't help, nor does compatibility mode (tried XP SP3). Bummer.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 1995
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: New York City

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby Ian » Mon Dec 05, 2016 5:48 am

i think it's a missing dependency
download depends
and see if its missing anything
Ian
 
Posts: 1120
Joined: Tue Feb 23, 2016 9:23 am

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby Joaquim Gonçalves » Mon Dec 05, 2016 7:00 am

Where's ElSemi? :(
Waiting...
User avatar
Joaquim Gonçalves
 
Posts: 417
Joined: Wed Dec 10, 2014 5:12 pm
Location: Portugal

Re: Model 2 emulator on Win10?

Postby LsrgcBath » Mon Dec 05, 2016 1:40 pm

Bart wrote:Thanks for all the suggestions. Tried them all, including ForcedManaged. Neither binary works correctly. Resolution doesn't have any effect because it doesn't even successfully switch into a different video mode before crashing (and there is no window that pops up before, it just crashes). Admin mode doesn't help, nor does compatibility mode (tried XP SP3). Bummer.


Well, this is bad and strange as fuck!!

I can not think of anything else I can suggest to you, and this is frustrating.

I wonder if it will not be some kind of conflict with dependencies used in the programs and tools you use for development, maybe some conflict with Microsoft tools, some DirectX linked dll used to compile code that is in the system and causes that behavior.
User avatar
LsrgcBath
 
Posts: 130
Joined: Sat Jan 21, 2012 2:43 pm
Location: Brazil - Sao Paulo

PreviousNext

Return to The Catwalk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest