Problem setting up duel aimtrak and config-input

Discuss Supermodel and your favorite Model 3 games. Show off your latest threads, this is the place to see and be seen.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

Problem setting up duel aimtrak and config-input

Postby Shinobis shinpads » Thu Oct 11, 2018 6:36 am

Hey guys,

I'm trying to configure two Aimtraks and I'm having some issues. The first time I just used the command line -input-system=rawinput with the rom specified before I realised I had to -config-inputs as well and bizarrely it worked for just that one time! Since then I haven't managed to sort it, I've tried to do -config-inputs -input-system=rawinput which gives my second gun a number, which I then manually add to my ini file thinking it would work but it hasn't. I tried config inputs again and it seemed to give my mouse a different number! Also every time I start up config-inputs I get message saying unable to map inputserviceB, and unable to map input GunY2.

Do I have to make sure I config the second gun in config-input or can I alter the ini file myself once I know the device number? Also do I have to configure the first gun at the same time, even if it already works as it should? Hopefully that all makes sense!
Shinobis shinpads
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 17, 2018 12:34 am

Re: Problem setting up duel aimtrak and config-input

Postby Shinobis shinpads » Thu Oct 11, 2018 8:13 am

I think it must be a problem with the input-system=rawinput command when running a game, because that command works when running config-inputs but if I try when running a game I get the unable ro map input ServiceB to [.], and when I attempt to play every device is mapped to player 1 (so both guns and my mouse!)
Shinobis shinpads
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 17, 2018 12:34 am

Re: Problem setting up duel aimtrak and config-input

Postby Shinobis shinpads » Thu Oct 11, 2018 11:23 am

I'm a wally, just realised the Service B error is because my designated button for service B is incompatible! So no closer to knowing what is going on with the guns
Shinobis shinpads
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 17, 2018 12:34 am

Re: Problem setting up duel aimtrak and config-input

Postby Shinobis shinpads » Fri Oct 12, 2018 4:06 am

Sorry guys, I realise I'm just spamming this thread with my own messages but I managed to resolve it. For some reason there were two issues. First being that my computer would change the device number of my mouse and one gun depending on start up which was weird (so just left the mouse out for now) and two setting up the axis for the rail guns seemed to help save the settings for lost world! Very strange but now definitely working.

Only thing I haven't managed to figure out is how to set up the second gun to reload outside the screen (currently mapped to a side button) but that is a small issue, just chuffed to have both working
Shinobis shinpads
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 17, 2018 12:34 am


Return to The Catwalk

Who is online

Users browsing this forum: PowerPC300 and 9 guests