The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Discuss Supermodel and your favorite Model 3 games. Show off your latest threads, this is the place to see and be seen.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby Bart » Sat Jan 05, 2013 12:56 pm

Jiterdomer wrote:Another batch of Model 1 link in action (but on Wing War machine with Lamp function):


> http://www.youtube.com/watch?v=zot2gQ-EBh0
> http://www.youtube.com/watch?v=2CaOB95zb1c


I hope that they release the source code for their link board emulation. It would be very useful to us.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2347
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby dustyjo » Sat Jan 05, 2013 2:31 pm

Bart wrote:
dustyjo wrote:Oh I figured out how to do it on my own with cheat engine. :3c
Image

EDIT: I think I broke it.

Image


How did you do it? I'd love to give it a try.


EDIT: Never mind, I thought you said you did it without the cheat engine. I was curious if it was possible but was never able to get it working.


I'll explain anyway. :P

Basically what I did was modify the byte that sets which networked mode the game is in after it had already done the network board check. It's different than the byte for the actual network option in the menu for some reason. If you do this, though, it'll get stuck on the "WAITING FOR OTHER PLAYERS" part after you select a transmission. To fix this, set the byte to 00 (SINGLE) and immediately back to 01 (MASTER).

Second screenshot was made with network mode set to 03 (LIVE). Obviously it doesn't work.
dustyjo
 
Posts: 37
Joined: Sun Oct 30, 2011 2:04 am

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby AnimalBear » Sat Jan 05, 2013 2:35 pm

Bart wrote:
Jiterdomer wrote:Another batch of Model 1 link in action (but on Wing War machine with Lamp function):


> http://www.youtube.com/watch?v=zot2gQ-EBh0
> http://www.youtube.com/watch?v=2CaOB95zb1c


I hope that they release the source code for their link board emulation. It would be very useful to us.


http://www.youtube.com/watch?v=QzW77q9kPsk OMG! :o
AnimalBear
 
Posts: 469
Joined: Tue Sep 27, 2011 5:28 am

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby MichaelMichael54321 » Sat Jan 05, 2013 3:18 pm

dustyjo wrote:
Bart wrote:
dustyjo wrote:Oh I figured out how to do it on my own with cheat engine. :3c
Image

EDIT: I think I broke it.

Image


How did you do it? I'd love to give it a try.


EDIT: Never mind, I thought you said you did it without the cheat engine. I was curious if it was possible but was never able to get it working.


I'll explain anyway. :P

Basically what I did was modify the byte that sets which networked mode the game is in after it had already done the network board check. It's different than the byte for the actual network option in the menu for some reason. If you do this, though, it'll get stuck on the "WAITING FOR OTHER PLAYERS" part after you select a transmission. To fix this, set the byte to 00 (SINGLE) and immediately back to 01 (MASTER).

Second screenshot was made with network mode set to 03 (LIVE). Obviously it doesn't work.
Still don't get what's going on. :?
MichaelMichael54321 wrote:"You haven't seen SEGA's arcade success like this...Sega Model 3"


My gaming rig specs, courtesy of CPU-Z:
http://valid.x86.fr/i35lsi
User avatar
MichaelMichael54321
 
Posts: 170
Joined: Sun Sep 25, 2011 4:12 pm
Location: Lansing, MI

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby dustyjo » Sat Jan 05, 2013 3:33 pm

MichaelMichael54321 wrote:Still don't get what's going on. :?


I put the game into network mode while it's running, so it doesn't complain that there's no network board present. It then loads up the multiplayer car number you selected in the service menu.
dustyjo
 
Posts: 37
Joined: Sun Oct 30, 2011 2:04 am

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby nuexzz.. » Sat Jan 05, 2013 4:20 pm

MichaelMichael54321 wrote:Still don't get what's going on. :?


http://www.supermodel3.com/Forum/viewtopic.php?f=3&t=916
User avatar
nuexzz..
 
Posts: 303
Joined: Sun Sep 25, 2011 3:10 pm
Location: Argentina

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby Jiterdomer » Sat Jan 05, 2013 6:15 pm

Bart wrote:
Jiterdomer wrote:Another batch of Model 1 link in action (but on Wing War machine with Lamp function):


> http://www.youtube.com/watch?v=zot2gQ-EBh0
> http://www.youtube.com/watch?v=2CaOB95zb1c


I hope that they release the source code for their link board emulation. It would be very useful to us.


It's by the name of the German programmer for MAME is SailorSat. Looks like he taught how to emulate the link function from ElSemi :P

BTW, right now, he's testing Model 2 Emulation right now. So I can't wait to have him test Supermodel with this method cause nuexzz knows how to bypass the Network Error in Master Board.
Feel the heartbeat of my machine through this tight seat. I feel every motion of my machine
Image
User avatar
Jiterdomer
 
Posts: 528
Joined: Mon Sep 26, 2011 6:37 pm
Location: Los Angeles, CA

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby Jiterdomer » Sat Jan 05, 2013 6:24 pm

Señor Nuexzz, can you try Scud Race with your method?
Feel the heartbeat of my machine through this tight seat. I feel every motion of my machine
Image
User avatar
Jiterdomer
 
Posts: 528
Joined: Mon Sep 26, 2011 6:37 pm
Location: Los Angeles, CA

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby MichaelMichael54321 » Sat Jan 05, 2013 6:25 pm

nuexzz.. wrote:
MichaelMichael54321 wrote:Still don't get what's going on. :?


http://www.supermodel3.com/Forum/viewtopic.php?f=3&t=916
Yeah, not going to be much help for now... :( I still don't know you bypassed that network error... with Cheat Engine or something? If you did, show me how to.
MichaelMichael54321 wrote:"You haven't seen SEGA's arcade success like this...Sega Model 3"


My gaming rig specs, courtesy of CPU-Z:
http://valid.x86.fr/i35lsi
User avatar
MichaelMichael54321
 
Posts: 170
Joined: Sun Sep 25, 2011 4:12 pm
Location: Lansing, MI

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby dustyjo » Sat Jan 05, 2013 7:35 pm

Exactly what I did:

[*]Start up supermodel and cheat engine, wait for attract mode to start, then hook cheat engine to supermodel.exe and search for all values of type "byte" with the value of 0.
[*]Now, go into the service menu and under Game Assignments set the machine to be "MASTER". Select what car # you want to be here as well. Exit the the service menu.
[*]When you get the "NETWORK BOARD NOT PRESENT" screen, search for the value "1" and click "next scan".
[*]Repeat the above two steps with "SLAVE" and "LIVE" modes, with values 2 and 3 respectively.
[*]Now set the machine back to "SINGLE" mode, and scan for the value 0 again during attract mode.
[*]You should have 6 or 7 memory locations listed on the left side now. Check if any of them change, and double-click the ones that don't to put them in the table at the bottom, and check the box on the left of each one.
[*]Set them all to "1". This shouldn't hurt anything, and we're going to find the proper value in the next steps.
[*]The select screen should pop up normally, but the cars will have their multiplayer skins. Go ahead and choose a track and car and all that stuff.
[*]You'll notice that it'll get stuck at "Waiting for other players" after the transmission select. To fix this, go back to cheat engine and start setting the values you found to 0.
[*]When you hear the sound of a car being started, you've found the right one. Immediately set this bit back to 1, and you can uncheck or delete the rest.
[*]That's it! You should now be driving the multiplayer car that you selected in the service menu.

Yes it's a bit complicated, but something like this could be implemented as an emulator function or a proper cheat. Also, you'll have to do this every time you start the program since the memory addresses change for some reason.


Jiterdomer wrote:Señor Nuexzz, can you try Scud Race with your method?

I've tried mine with scud race, and the game just freezes immediately. :(
dustyjo
 
Posts: 37
Joined: Sun Oct 30, 2011 2:04 am

PreviousNext

Return to The Catwalk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests