The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Discuss Supermodel and your favorite Model 3 games. Show off your latest threads, this is the place to see and be seen.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby nuexzz.. » Thu Jan 26, 2012 11:57 pm

Bart wrote:Added preliminary support for layer priorities fixing a large number of things. Here's a video of Daytona USA 2.

Daytona 2 WIP: Layer Priorities and Specular Lighting
Scud Race WIP: Specular Lighting

Star Wars Trilogy (and many other games) now have correct 2D layer priorities. I need to measure the performance impact of the new 2D rendering system, optimize the code, and then I'll post some more screenshots.

Image

EDIT: Added Scud Race video.



bart you are a genius! you accomplish this in a few hours! is admirable :o
User avatar
nuexzz..
 
Posts: 301
Joined: Sun Sep 25, 2011 3:10 pm
Location: Argentina

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby isamu » Fri Jan 27, 2012 12:59 am

nuexzz.. wrote:bart you are a genius!


Are you surprised by this? :D
isamu
 
Posts: 297
Joined: Sun Sep 25, 2011 4:12 am

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby venomv1986 » Fri Jan 27, 2012 4:02 am

Nice.
Last edited by venomv1986 on Tue Feb 28, 2012 6:58 am, edited 1 time in total.
Image
User avatar
venomv1986
 
Posts: 93
Joined: Fri Nov 04, 2011 2:41 am

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby Outrunner » Fri Jan 27, 2012 7:00 am

Bart wrote:Added preliminary support for layer priorities fixing a large number of things. Here's a video of Daytona USA 2.
Star Wars Trilogy (and many other games) now have correct 2D layer priorities. I need to measure the performance impact of the new 2D rendering system, optimize the code, and then I'll post some more screenshots.


Very cool but Star Wars Trilogy is now unfinishable due to the fact that in the third level (Endor) the targeting crosshair is now invisible, the shield thingy is missing partially, and the enemies have no life bars.

On the other hand on the same screenshot i can see that the lighting works flawlessly :) .

So, slow and steady we are getting there :) .

P.S: This is with rev 237.
L.E: Only the Endor level has the problems that i described above + some missing stormtrooper textures.
Attachments
bug.jpg
The SWT Endor Bug
bug.jpg (209.55 KiB) Viewed 12632 times
Last edited by Outrunner on Fri Jan 27, 2012 7:50 am, edited 1 time in total.
User avatar
Outrunner
 
Posts: 38
Joined: Sat Sep 24, 2011 7:51 pm
Location: Romania - Bucharest

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby wes15168 » Fri Jan 27, 2012 7:09 am

Amazing stuff :)
My pc:
OS Windows 10 home
Proccessor Intel core i7 6700K @ 4.0 TB @ 4.50
Ram 16.00 GB
System type 64 bit
Graphics GTX 1080
700 psu
User avatar
wes15168
 
Posts: 43
Joined: Sat Sep 24, 2011 10:04 pm

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby Jiterdomer » Fri Jan 27, 2012 8:36 am

Outrunner wrote:
Bart wrote:Added preliminary support for layer priorities fixing a large number of things. Here's a video of Daytona USA 2.
Star Wars Trilogy (and many other games) now have correct 2D layer priorities. I need to measure the performance impact of the new 2D rendering system, optimize the code, and then I'll post some more screenshots.


Very cool but Star Wars Trilogy is now unfinishable due to the fact that in the third level (Endor) the targeting crosshair is now invisible, the shield thingy is missing partially, and the enemies have no life bars.

On the other hand on the same screenshot i can see that the lighting works flawlessly :) .

So, slow and steady we are getting there :) .D

P.S: This is with rev 237.
L.E: Only the Endor level has the problems that i described above + some missing stormtrooper textures.



This also happens to me on v2 because of my ATI Radeon HD 4200 Graphic Card so maybe its the graphic card or a glitch?
Feel the heartbeat of my machine through this tight seat. I feel every motion of my machine
Image
User avatar
Jiterdomer
 
Posts: 512
Joined: Mon Sep 26, 2011 6:37 pm
Location: Los Angeles, CA

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby Bart » Fri Jan 27, 2012 9:24 am

Jiterdomer wrote:This also happens to me on v2 because of my ATI Radeon HD 4200 Graphic Card so maybe its the graphic card or a glitch?


For me, the cursor and shield turn black, so the game is still playable. It's texture related but I'm not sure yet what triggers it.

Note for those using SVN builds: specular lighting is in the core now but I haven't yet committed shaders that use it, so you won't be able to see those effects yet. It works well for most games, even if it isn't accurate, but Scud Race is bugging me. The tail lights on AI cars are too shiny, making them look white, which is certainly wrong.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2318
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby Jiterdomer » Fri Jan 27, 2012 9:22 pm

This is now arcade perfect thanks Bart and nuexzz for resolving our emulation glitches! Keep up the good work! :D
Feel the heartbeat of my machine through this tight seat. I feel every motion of my machine
Image
User avatar
Jiterdomer
 
Posts: 512
Joined: Mon Sep 26, 2011 6:37 pm
Location: Los Angeles, CA

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby Groni » Sat Jan 28, 2012 11:48 pm

The most beautiful thing is Daytona now!!

No Framedrops anymore and accurate speed. On my PC at least at 63 FPS all the time. Also nice Menu Track Pics are there now. Can´t wait for the Shader Files (Using SVN Build) to give it a go :)

Almost perfect Arcade adaption!
ARCADE ARE NOT ONLY GAMES...IT IS A FEELING!!!
User avatar
Groni
 
Posts: 39
Joined: Thu Sep 22, 2011 2:41 pm

Re: The Official Supermodel Work-in-Progress Thread

Postby isamu » Sun Jan 29, 2012 3:31 am

Groni wrote:The most beautiful thing is Daytona now!!

No Framedrops anymore and accurate speed. On my PC at least at 63 FPS all the time. Also nice Menu Track Pics are there now. Can´t wait for the Shader Files (Using SVN Build) to give it a go :)

Almost perfect Arcade adaption!


Your post is such a cocktease :cry:
isamu
 
Posts: 297
Joined: Sun Sep 25, 2011 4:12 am

PreviousNext

Return to The Catwalk

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 2 guests

cron