All Model 3 Region Codes!

Discuss Supermodel and your favorite Model 3 games. Show off your latest threads, this is the place to see and be seen.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby AnimalBear » Wed Apr 18, 2012 9:54 am

Humanfly wrote:VIRTUA STRIKER 2 ’98 (Model 3 Step 1.5/2)
1. Go into "Game Assignment " in the Test mode.
2. Press the Service Button once for about 5 seconds.
3. Press the Service Button three times shortly.
4. Press the Service Button one time for about 5 seconds again.

Sorry, but this doens't work for me... :(
What is the result of this code?


6 button to test mode or select.
5 button to select the options.

here works fine.

Cheat code i find.

xbox 360 controler on any team selection press X+A+B at same time to play the 2º kit. ;)
Last edited by AnimalBear on Fri Apr 27, 2012 9:27 am, edited 1 time in total.
AnimalBear
 
Posts: 469
Joined: Tue Sep 27, 2011 5:28 am

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby Humanfly » Mon Apr 23, 2012 3:40 am

AnimalBear wrote:
Humanfly wrote:VIRTUA STRIKER 2 ’98 (Model 3 Step 1.5/2)
1. Go into "Game Assignment " in the Test mode.
2. Press the Service Button once for about 5 seconds.
3. Press the Service Button three times shortly.
4. Press the Service Button one time for about 5 seconds again.

Sorry, but this doens't work for me... :(
What is the result of this code?


6 button to test mode or select.
5 button to select the options.

here works fine.

Cheat code i find.

xbox 360 controler on any team selection press X+A+B at same tome to play the 2º kit. ;)


I give it a new try, but i don't understand, what is the result when this code is activeted?

Thanks for the 2kit cheat, i've tried it so much but didn't work, because i thought it were only 2 buttons :p
Humanfly
 
Posts: 52
Joined: Fri Nov 04, 2011 12:06 pm

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby neoKEN » Mon Apr 30, 2012 4:56 pm

Is there a region code for Virtual On? I have not seen it mentioned yet.
neoKEN
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 29, 2012 8:13 pm

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby JPeterson » Mon May 14, 2012 11:34 pm

I can't change the region in vs298 either.

Should the cursor move after each press? i.e. five times? Will the cursor move to the COUNTRY row while still holding the service button the fifth time or when it's released? How long the keys should be pressed? Since the game runs slow I tried holding the key for up to 60 s instead of 5 s.
Last edited by JPeterson on Wed May 16, 2012 7:12 am, edited 3 times in total.
JPeterson
 
Posts: 15
Joined: Wed Oct 05, 2011 11:12 am

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby AndyGeezer » Tue May 15, 2012 4:18 am

JPeterson wrote:I can't change the region in vs298 either. Can you give a cue as to at what input the cursor should move and how long the keys should be pressed?

Should the cursor move after each press? i.e. five times? Will the cursor move to the COUNTRY row while still holding the service button the fifth time or when it's released?


The code is for Virtua Striker 2 and maybe Virtua Striker 2'98 Step 1.5 version, on the Step 2 the region is controlled by eproms.
AndyGeezer
 
Posts: 35
Joined: Thu Sep 29, 2011 3:33 am

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby Professor Jones » Wed Jun 06, 2012 9:15 am

I tried pressing keys 5 and 6 (service and test) in daytona 2's test mode to change the region but it did nothing. What am I doing wrong ?
User avatar
Professor Jones
 
Posts: 16
Joined: Wed Jun 06, 2012 4:05 am

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby Bart » Wed Jun 06, 2012 1:05 pm

Professor Jones wrote: What am I doing wrong ?


You can start by reading the first post in this thread, Professor ;)
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2347
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby Professor Jones » Wed Jun 06, 2012 1:13 pm

I read the first post before trying, and I did what is mentioned :

DAYTONA USA 2: BATTLE ON THE EDGE and POWER EDITION (Model 3 Step 2)
Method 1
Go into the test mode and push the service and test button on the PCB at the same time.

I entered service mode with 6, then pressed 5 and 6 at the same time. Unless they don't correspond to the service and test buttons found on the original pcb ?
User avatar
Professor Jones
 
Posts: 16
Joined: Wed Jun 06, 2012 4:05 am

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby Bart » Wed Jun 06, 2012 1:16 pm

That does not work on all ROM sets, evidently, including the one that is dumped. There is a second method, which will work. Use that one.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2347
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: All Model 3 Region Codes!

Postby AndyGeezer » Sun Jul 08, 2012 3:47 am

Bart wrote:That does not work on all ROM sets, evidently, including the one that is dumped. There is a second method, which will work. Use that one.


Bart, on the real hardware, both tricks on Daytona 2 work on ALL versions..

So it's odd, it's like the test/service emulated are not the same as the ones on the CPU board - I believe it works on MAME using the PC test/service, not the I/O test/service - they are different memory I/O range IIRC.
AndyGeezer
 
Posts: 35
Joined: Thu Sep 29, 2011 3:33 am

PreviousNext

Return to The Catwalk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron