A mouse escape hotkey?

Discuss Supermodel and your favorite Model 3 games. Show off your latest threads, this is the place to see and be seen.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

A mouse escape hotkey?

Postby Alstom1995 » Wed Sep 28, 2011 12:31 pm

Something just occurred to me. When playing the emulator in a window size the mouse is able to move off of the game screen and accidentally click into anything on windows. Would it be possible in a future version to restrict the mouse into the game window only, and if you want to click out of it then press a specific key? Obviously this only matters when it comes to mouse useage.
Alstom1995
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 26, 2011 9:15 am

Re: A mouse escape hotkey?

Postby Bart » Wed Sep 28, 2011 1:29 pm

I'd just play in fullscreen. This sort of non-standard mouse behavior violates typical expectations users have of mouse behavior.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2347
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: A mouse escape hotkey?

Postby Alstom1995 » Wed Sep 28, 2011 1:37 pm

Well I saw it used in dosbox, and I think it was a good idea but whatever it was just a thought.
Alstom1995
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 26, 2011 9:15 am

Re: A mouse escape hotkey?

Postby Bart » Wed Sep 28, 2011 1:39 pm

I suppose it could be done.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2347
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: A mouse escape hotkey?

Postby Arbee » Wed Sep 28, 2011 1:42 pm

MAME/MESS has a "capture mouse" toggle, as did Modeler. It's easy enough to do in SDL.
Arbee
 
Posts: 69
Joined: Sun Sep 25, 2011 6:41 pm

Re: A mouse escape hotkey?

Postby nikdd » Thu Sep 29, 2011 12:04 am

Alstom1995 wrote:Something just occurred to me. When playing the emulator in a window size the mouse is able to move off of the game screen and accidentally click into anything on windows. Would it be possible in a future version to restrict the mouse into the game window only, and if you want to click out of it then press a specific key?


Hi Alstom1995,

If you run Supermodel on Windows with the RawInput input system (command line option "-input-system=rawinput") then you will get the behaviour you want. The mouse will be swallowed up by Supermodel and you won't be able to accidentally click on anything else (in fact, to switch to another program you'll need to use Alt+Tab). You will lose the cursor too in this mode, so to get the crosshairs in Lost World you should press Alt+I.

Note that in this mode the mouse movement might feel slightly different. This is because RawInput reads the mouse directly and before Windows gets to apply its mouse ballistics (things like pointer acceleration etc). However, I doubt you'll really notice this whilst playing a game.

Hope that helps, Nik.
nikdd
 
Posts: 180
Joined: Fri Sep 02, 2011 10:39 am
Location: London

Re: A mouse escape hotkey?

Postby Alstom1995 » Thu Sep 29, 2011 2:25 am

I really must get to grips with this command line lark. I keep cheating and using the loader! :mrgreen:
Alstom1995
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 26, 2011 9:15 am

Re: A mouse escape hotkey?

Postby nikdd » Thu Sep 29, 2011 5:02 am

Alstom1995 wrote:I really must get to grips with this command line lark. I keep cheating and using the loader! :mrgreen:


It might be possible to select RawInput in the loader too - check with Groni.

Cheers, Nik.
nikdd
 
Posts: 180
Joined: Fri Sep 02, 2011 10:39 am
Location: London


Return to The Catwalk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests