Lastest Build WIP r775 Discuss (do not post builds) DAT+BAT*

Discuss Supermodel and your favorite Model 3 games. Show off your latest threads, this is the place to see and be seen.
Forum rules
Keep it classy!

  • No ROM requests or links.
  • Do not ask to be a play tester.
  • Do not ask about release dates.
  • No drama!

Re: Lastest Build WIP r765 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby Bart » Tue Jan 22, 2019 11:42 pm

YoYo09 wrote:Ian
r766 version test.
Unlike previous versions Fighting Viper 2 works very low frame.
Is it a bug?


Did you make sure your Games.xml is updated, too? The hardware section for fvipers2 should look like:

Code: Select all
    <hardware>
      <platform>Sega Model 3</platform>
      <stepping>2.0</stepping>
      <real3d_status_bit_set_percent_of_frame>24</real3d_status_bit_set_percent_of_frame>
      <inputs>
        <input type="common" />
        <input type="joystick1" />
        <input type="joystick2" />
        <input type="fighting" />
      </inputs>
      <encryption_key>0x29260e96</encryption_key>
    </hardware>
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2335
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: Lastest Build WIP r765 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby YoYo09 » Wed Jan 23, 2019 1:28 am

Bart wrote:
YoYo09 wrote:Ian
r766 version test.
Unlike previous versions Fighting Viper 2 works very low frame.
Is it a bug?


Did you make sure your Games.xml is updated, too? The hardware section for fvipers2 should look like:

Code: Select all
    <hardware>
      <platform>Sega Model 3</platform>
      <stepping>2.0</stepping>
      <real3d_status_bit_set_percent_of_frame>24</real3d_status_bit_set_percent_of_frame>
      <inputs>
        <input type="common" />
        <input type="joystick1" />
        <input type="joystick2" />
        <input type="fighting" />
      </inputs>
      <encryption_key>0x29260e96</encryption_key>
    </hardware>


The xml update problem is correct.
Replace the new file so it works as normal frame
Thank you Bart

p.s There is a problem when using the Lost World analog gun. Moves left and right only.
I wonder if there is a plan to fix it.
YoYo09
 
Posts: 70
Joined: Mon Nov 28, 2016 7:43 pm

Re: Lastest Build WIP r765 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby model123 » Wed Jan 23, 2019 11:44 am

Hello Bart

Maybe I am a bit mistaken because I am reading this message in Google Translate

In addition, the explanation shortage

VF3tb will be a dural stage when the first challenger who started a new game is pushing the start when it is stage select and becomes time over
In the same way when you rechallenge you keep pressing the start button and going to time over will be a dural stage
Even if you select the vf3tb or vf3 stage at least once, it will not become a dural stage even if it is time over with the start button press held down (it will become a dural stage with a certain probability)

State save is for the following times
1) Start the game
2) Character selection
3) Stage selection
4) Jeffry Dural Stage (st0)
5) Character selection (st1)
6) Stage selection (st2)
7) Jeffry VF3 Stage (st3)
8) Character selection
9) Stage selection (st4)
10) Kage stage (st5)
11) Character selection
12) Stage selection (st6)
13) Jeffry VF 3 Stage (st7)

Since state save 2 is after the Dural stage, it keeps pushing the start button and goes to the dural stage again when the time over comes
Since the same stage continues, sky color is no problem

The problem is when it comes to the vf 3 stage after the Dural stage

While state save 2, hold down the start button and decide the stage
It will be vf 3 stage

Google Translation
model123
 
Posts: 69
Joined: Wed Mar 08, 2017 8:34 am

Re: Lastest Build WIP r767 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby Bart » Tue Jan 29, 2019 1:29 am

Thank you. I don't see any obvious reason why this is happening. As Ian suggested, it could be the same issue as with Scud Race Japan version. I suspect this may be related to timing or interrupts. I'm not sure it will be easy to debug. The problem is with the 2D palette and not a bug in the 3D engine.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2335
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: Lastest Build WIP r768 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby model123 » Tue Feb 05, 2019 1:24 pm

Hello Developers

I tried the r770
There is no MPEG music at Snow and Riviera at Sega Rally 2 practices

I am looking forward to the future progress

Google Translation


edit
BGM > MPEG music
Last edited by model123 on Tue Feb 05, 2019 3:11 pm, edited 1 time in total.
model123
 
Posts: 69
Joined: Wed Mar 08, 2017 8:34 am

Re: Lastest Build WIP r768 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby Ian » Tue Feb 05, 2019 1:51 pm

Background music? Our 'mystery' submitter changed the save state format, so you might get issues if you load an old save state with new version

Strangely the music in sega rally2 sounds fine in debug mode (running at around 30~ fps)
But at full speed sounds like a total garbled mess. Must be overflowing some buffer or something
Ian
 
Posts: 1638
Joined: Tue Feb 23, 2016 9:23 am

Re: Lastest Build WIP r768 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby Bart » Wed Feb 06, 2019 1:00 am

Loading an older save state should not work at all. Supermodel checks for it.

Re: the missing music in practice mode, I just reverted to 767 and it's still missing. Was there ever a version of Supermodel in which it worked? Maybe the DSB2 state machine is wrong and the game is sending some unexpected sequence of commands here.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2335
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: Lastest Build WIP r768 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby Spindizzi » Wed Feb 06, 2019 1:39 am

Hi,
Hum, something is strange, I reverted to the original code I sent you for sr2 music (before refactoring) and the musics are present in these stages
Spindizzi
 
Posts: 141
Joined: Thu Nov 17, 2016 8:55 am
Location: France

Re: Lastest Build WIP r768 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby Bart » Wed Feb 06, 2019 1:54 am

Spindizzi wrote:Hi,
Hum, something is strange, I reverted to the original code I sent you for sr2 music (before refactoring) and the musics are present in these stages


In practice mode or championship? They work in championship.
User avatar
Bart
Site Admin
 
Posts: 2335
Joined: Thu Sep 01, 2011 2:13 pm
Location: Santa Clara, California

Re: Lastest Build WIP r768 Discuss (do not post builds) DAT+

Postby Spindizzi » Wed Feb 06, 2019 2:00 am

tested in practice mode

edit: I think I found the solution, it will be a little forgetfulness in refactoring (volume)
I sent you the change
Spindizzi
 
Posts: 141
Joined: Thu Nov 17, 2016 8:55 am
Location: France

PreviousNext

Return to The Catwalk

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests